2009. augusztus 26., szerda

Valami elkezdődött!

Nézzétek csak, mit találtam itt!

2009. augusztus 25., kedd

Springtime Bandit



Design: Kate Gagnon Osborn
Yarn: 3x50g Naturally Harmony, 10ply 100% pure New Zealand Merino, shade: 801
Needles: 5,5 mm circular Inox


Nagyon szerettem kötni és 2 nap alatt el is készült. Könnyű, kellemes, jól megírt minta, szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe!:)
Vékonyabb fonalból kecsesebb lenne, így viszont van egy rettentően meleg kendőm a télre, amire biztos szükségem is lesz.

I loved to knit this shawl, I finished it just in two days. It is an easy, pleasant, well written pattern, I recommend it to everybody, you'll like it!
If having knitted it from a thinner yarn, it would have been softer, but now I have a horrendously warm shawl for the winter, which I definitely will need then.

2009. augusztus 24., hétfő

A Megunhatatlan Kiri - The Never Boring Kiri





Design: Polly Outhwaite
Yarn: 100% hand dyed wool, laceweight, shade: Caribbean
Needles: 3,5 mm circular Inox
Blocked measurements: approx. 200 cm x 100 cm

Ez a fonal nem Kirinek indult, hanem stólának, de valahogy nem nagyon haladtam vele. Aztán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha kipróbálnám, akar-e Kiri lenni, és akart!:)

Ajándékba készült Jázmin óvodavezetőjének, aki egy tündéri asszonyka. Ma bent voltunk az oviban ebédet befizetni és Jázminon véletlenül egy hasonló színű zokni volt, mint a kendő. Ica néni persze kiszúrta és mondta is, hogy "de szép zoknid van, Jázmin, ez a kedvenc színem"! Én meg csak mosolyogtam magamban galádul, hiszen tudtam én ezt, nem ad-hoc vettem meg ezt a fonalat!:D

Nem használtam el a fonal mind az 1350 yardját, szerintem még 1000-et sem. Úgy érzetem egy ponton, hogy elég nagy lesz már és milyen igazam volt! Még nem mértem le, de úgy 2m x 1m lehet a nagysága és Ica néni apró néni, így tökéletes lesz neki.

Úúúúúúgy remélem, hogy tetszeni fog neki!!!!

I planned to knit a stole from this yarn, but I didn't get on with it. Then I thought, what if I was knitting a Kiri and it helped!:)

This is a gift for the head of the kindergarten my daughter Jázmin goes to. She's a lovely lady. Today we went to the kindergarten to pay next month's messing and Jázmin was wearing a pair of socks in a colour similar to the shawl. The teacher noticed that of course, and said: You're wearing a gorgeous pair of socks, Jázmin, this is my favourite colour! And I was just giggling to myself, since I knew that. I didn't purchase this yarn accidentally!:D

The yarn was 1350 yards long but I only knitted up approx. 1000 yards or less. I didn't measure it right now but I think that it is approx. 2 x 1 meters. And since the teacher is a small one it will fit her perfectly.

I do hope sooooo much, that she will like it a bit!!!!

2009. augusztus 19., szerda

Egyszerű kendő - Simple shawl



Design: by me but I adopted some charts from Evelyn Clark's Swallowtail Lace Shawl
Yarn: 100% Hand Painted Merino Wool DK from "Misty Yarns" of Scotland
100 grams, 300 metres
Colour: Emerald Isle
Needles: 4 mm circular bamboo


Vasárnap este nekiálltam és tegnap délután már blokkoltam is. Muszáj volt műsoron kívül megkötni, mert a fonal már nagyon hangosan kiabált nekem a szekrényből. Először sálnak indult, de végül mégis kendő akart lenni... Mit tehettem?:)

A fonal nagyon tetszett úgy, ahogy van, ezért nem akartam semmilyen mintát, azonban a végére mégiscsak akaródzott valami. Hosszas töprengés után Evelyn Clark segítségéhez folyamodtam (ő megértő volt) és így Swallowtail Lace Shawl-jának utolsó két elemét kötöttem Egyszerű Kendőm végére. Azaz csak majdnem, mert a fránya fonal elfogyott, ezért az Edging Chart utolsó sorai hiányoznak, ráadásul még így is a visszáján kellett lekötnöm, sőt az utolsó kb. 10 szemet már más fonallal kellett leláncolnom, de sebaj...!:) Hogy vissza is bonthattam volna egy kicsit a kendőt? Na, aaaazt nem voltam hajlandó!:D

Nem egy hatalmas darab, inkább nyakba köthető, de nem is terveztem vele mást. És igen komolyan tetszik!:)))

(A második és harmadik kép meglehetősen színhű.)


I started to knit this small piece on Sunday evening and yesterday I already could block it.

I loved the yarn as it was so I didn't want to knit any lace patterns, although I wanted a nice edging. Finally, I made up my mind and chose for the last two charts of the Swallowtail Lace Shawl, designed by Evelyn A. Clark.

It's not a huge piece, but it's all right this way. And I like it very much!

(The colours in the 2nd and the 3rd pictures are quite accurate.)

2009. augusztus 14., péntek

Nekem is van ötödik mondatom!

Bár ez nem is annyira egyértelmű - olyan keveset olvasok mostanában.:( De hamarosan indul a munkába járás újra és akkor...!:) A BKV-val utazás egyetlen előnyeként falni fogom a könyveket ismét!:D

No, kérem, jelenleg James Herriot: A repülő állatorvos című, rendkívül szórakoztató könyvét olvasom. Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe ezt és a szerző összes többi könyvét. Pazar humor, érdekes történetek.

161. oldal, 5. mondat:
"De tudtam, hogy muszáj tovább oldanom a görcsöt, és egyre csak nyomtam a dugattyút; mindezt abban a komor tudatban, hogy ha most elpusztul a kutya, sosem fog kiderülni, vajon a sztrichnin végzett-e vele, vagy én."

Nos, ez nem épp egy humoros mondat, de egyébiránt a könyv igenis szórtakoztató és pozitív!;)

Köszönöm Pollynak, hogy játszani hívott! A játék szabályainak értelmében most jelölnöm kellene újabb embereket, de ha nem haragszotok, ettől most eltekintenék!:x

2009. augusztus 3., hétfő

Gyertek játszani!:)


Kihagyhatatlan!!!;DDD Részletek ITT.