2010. november 21., vasárnap

Snapdragon



















Minta/Pattern: Snapdragon Tam by Ysolda Teague
Fonal/Yarn: 85g/174m Naturally Harmony 10ply, 801-es árnyalat/shade801
Tű/Needles: 4mm Knit-Pro zoknikötő tű/4mm Knit-Pro DPNs


És a Büdös Kölke nem akarja hordani...:((( Úgyhogy most félretettem, hátha pár éven belül megjön az esze.;D Szerencsére hely van benne elég, nem lett épp kicsi.

A fonal az egyik kedvencem egyébként, már kötöttem belőle korábban is, EZT. Nagyon finom meleg és nem szöszölődik, nem filcesedik, pedig hordtam rendesen.

25 megjegyzés:

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Pedig nagyon jól áll ám , remek kis sapek!!:)

Vacskamati írta...

Tényleg gyönyörű, a színe is csodás! Sok szép kislányfotót kell neki mutogatni, ahol ilyen sapikat hordanak a modellek, akkor megjön a kedve tán. :)

zazálea írta...

Hát hogyan beszélsz te erről a kölökről, te beste lény?? :o)))
Jöhet hozzám, itt még sapkát sem kell hordania, itt, kérem, Kánaán van. :o)))))

(most úgy tűnhet, hogy nekem elég, ha a csemetéket fotózod, amiben van igazság is :o), de nem teljesen, mert a sapka, az a csúcsmodell kategória)

Iza írta...

Hát én szivesen hordanám!Már tényleg ideje lenne hogy készitsek én is magamnak egyet, de mindig akad valami más...nagyon szép lett.

Dora írta...

Pedig annyira jó! Én bezzeg hordanám!

Melinda írta...

Köszönöm, Lányok!:) Akartam neki egy jó meleg "kupakot", lett is, íme, de ellenállásba ütköztem.:D

Vacskamati, köszi a tippet, de már ezzel is próbálkoztam. A Kisasszony hajthatatlan, sajnos. Most abban maradtunk, hogy majd ha nagyobb lesz hordja.:)

Zazi: :))) :x

Délka írta...

Nekem nagyon tetszik, biztosan felvenném:) Hátha meggondolja magát a Nagylány:)

Maris írta...

B.K. akkr sem hordaná, ha szerelnél egy jó nagy mókás bojtot a tetejére? Nem annyira elegáns ugyan, de hátha.

Vagy tűznél rá valami kisvirágot vagy miegymást...?

Pedig szerintem tök jó, mondoméééén, hogy elszegődöm hozzád gyereknek :-D

MrsYarnart írta...

Én is! Én is szívesen hordanék ilyet!
Hm? lehet, hogy én is kötök majd egy ilyet? Éppen a sapkagyártós-lázam kellős közepén jössz egy ilyen gyönyörűséggel? Az ilyen minták nem segítik elő a függőségem gyógyulását ;-) Azóta megváltozott a leányzó véleménye?

Melinda írta...

Adél, köszönöm, én is ebben bízom.:)

Maris: a fazonjával van a baja, pompom ezen nem segít.:( Viszont gyere hozzánk nyugodtan, van nálunk felvétel!;D

Mrs Yarnart, szerintem ne akarj a függőségedből meggyógyulni!:)

Timici írta...

szép lett a sapi, kishölgy nem különben:o)
én világ életemben úúúúútáltam sapkát hordani, nem is hordok mióta nem muszáj:D Bence fiam ugyan ilyen, mi a kapucnit szeretjük:D a család másik fele hord sapkát

Melinda írta...

Timikém, köszönöm!:x Jázmin hord sapkát, sőt, a tulipánosat például úgy kell ellopnom mosáshoz.:D Ő ezt a fazont nem bírja, nagy bánatomra.

Era írta...

Cuki mindkettő.
A gyermek és a sapi is.
(ámbár a gyerekeidbe szerelmes vagyok)

aarkus írta...

Nagyon szép lett a sapi, mért nem hordod te?

Jucus írta...

Méghogy nem hordja!:o) Annyira csini! Katától találtam ide hozzád, én meg annyira kötnék egyet a gyereknek, meg van halva érte, de nincs mintám. Tudsz segíteni? Nem sürgős...de úúúúgy szeretne egy ilyet! Pont most írtam a blogomba is egy bejegyzést.
Köszi előre is, ha tudsz segíteni!

Melinda írta...

Lányok, nagyon köszönöm!

Eszter, én már vagy 12 éves korom óta nem hordok sapkát. Ez mondjuk rá se fér arra az apró fejemre...:) Egyébként irigylem azokat a nőket, akik úgy tudnak sapkát viselni, hogy a levétele után is vállalható a frizurájuk.;D

Jucus, javaslom, hogy regisztrálj a Ravelry-n, ott rengeteg ingyenes minta van fent. De lehet, hogy a Drops Design-on is találsz, sőt és oda nem is kell regisztrálni.:)

Irenka írta...

Nagyon szép a kislányod, ezt ismét meg kell állapítanom. A sapi szuper, és szerintem is jól áll neki, kár, hogy nem kedveli. Én Bendikével éltem át hasonlót, neki újabban minden szúr, ami kötött - akár gyapjú akár nem. Nincs mit tenni, hord polárt és egyéb bolti cuccot.
Nincs esetleg egy kedvenc sztár, aki ilyet hord?

Melinda írta...

Nagyon köszönöm, Irenka, kedves vagy!:x
Ezek a gyerekek olyan kis csacsik tudnak lenni...
Sajnos/szerencsére Jázmin még nem "sztárol", legfeljebb az Én kicsi pónimat. Ők meg nem hordanak barettet.;D Marad a kivárás, most arra játszom.;)

Névtelen írta...

Szia, a sok dicsérethez csatlakozva én tanácsot is szeretnék kérni egyben. Gimis koromban rengeteget kötöttem, most a keresztszemes a kedvencem, de ezt a sapkát látva - nekem ilyen kell! Viszont le vagyok maradva a fonalakkal, mintákkal, mindennel! A link, amit a mintához írtál, fizetni kell a mintákért vagy csak regisztrálni? Illetve Te hol szerzed be a fonalakat? Kérlek írjál linket, ha a neten, vagy bolt címet. Illetve hogy ehhez a sapkához milyen összetételű fonalat javasolsz? A tulipános sapka is nagyon érdekelne a kislányomnak, de az ott felmerülő kérdések nagyjából ugyanezek. Ha tudsz, email címemre is nagyon, NAGYON HÁLÁSAN fogadnám a választ: beatrix97@gmail.com
vagy persze itt is..... Köszönöm előre is, ha lenne rám pár perced válaszolni! Üdvözlettel, Beatrix

Bobalany írta...

Elnézést, most jegyeztem a fiók-nevet, semmiképpen nem akartam Névtelen bejegyzést, elnézést mégegyszer...Beatrix (Bobacsek)

Melinda írta...

Szia Beatrix! Örülök, hogy erre jártál és köszönöm a kedves dicséreteket! Írok majd levelet neked a válaszokkal. Ne haragudj, hogy csak most reagálok, elfoglalt voltam a hétvégén.:)

Mona írta...

Csodás ez a sapka, most bukkantam rá! Kár, hogy porosodik. Sajnos én az angol leírással hadilábon állok :(

Melinda írta...

Köszönöm, Mona!:) Porosodik, de hát mit lehet tenni? A leírások pedig általában nem bonyolultak, de tényleg.

Névtelen írta...

Az én unokáim a legszebbek - na meg az anyukájuk köti a legszebb dolgokat - az ő anyukája után! (Ez igazán nagyon magas színvonal - de érintettként, ugye lehetek nagyon elfogult!?) ;-)
Üdv minden látogatónak! 'SAZ BP'

Melinda írta...

Köszönjük!:x