2011. szeptember 10., szombat

Sugar Is Sweet








Minta/Pattern: Sugar Is Sweet by Rose Beck
Fonal/Yarn: 210g/640m kézzel festett és font új-zélandi gyapjú Bucillától / 210g/640m hand-dyed and hand-spun new-zealand lambs wool yarn from and by Bucilla
Tű/Needles: 3,75 mm KnitPro körkötő tű/3,75 mm circular KnitPro needles

Akik közelebbről ismerik és vannak olyan szerencsések, hogy még a barátságát is magukénak tudhatják, azok tudják azt is, hogy óvatosnak kell lenni Bettivel a fonalai láttán felszakadó sóhajok és pozitív, mi több: birtoklási vágyat kifejező megnyilvánulások/mondatok tekintetében. Mert az ember lánya egyszercsak azon kapja magát, hogy boldog tulajdonosa lett egy ByBuci csodaságnak, az inkriminált fonal esetén születésnapi ajándéknak álcázva a merényletet. Köszönöm, Bettikém!:x

A kendőről: egy összesen 5 mintát tartalmazó mintagyűjtemény részeként vettem ezt a leírást. Mindegyik kendőcske egyszerű és bájos, idővel sorra is kerül mind, úgy hiszem. Szerettem kötni, és még csak unalmas sem volt, pedig azt hihetné az ember, a lusta sorok garmadáját látva. A kagyló minta kötése viszont egy kicsit durva volt. Amikor azokat kötöttem (4-4 szem összekötése elölről, illetve hátulról), horgolótűt vetettem be, mert nagyon nehéz lett volna átszuszakolni a fonalat egyszerre a négy szemen. Annyi változtatás van csak az egészen, hogy kötöttem pár ráadás lusta sort a végére, hogy a fonalat lehetőleg az utolsó centiig elhasználjam.
Az utolsó kép kivételével mindegyik nagyjából színhű. 

Ravelled: HERE!

23 megjegyzés:

Csilla írta...

Hú ennek tényleg csodásak a színei és a végtermék is szépséges. Nem tudom mikor volt a szülinapod de így utólag is boldog szülinapot kívánok!

Melinda írta...

Köszönöm szépen, Csilla!:x
Még augusztus elején volt a születésnapom, de ez telejsen lényegtelen, mert a fonalat előbb kaptam és Betti csak ráfogta, hogy születésnapi ajándék.:))

nöné írta...

Juj, most roppant szégyenlem magam:o(( Nagyon sokat még és nagyon boldogat!

A fonal gyönyörű, a kötömény szintúgy.
Kíváncsian vártam, hogy a paraméterekhez érjek, és lássam, hányas tűvel támadtad. Nem csalódtam:o) DE én még ennél is perverzebb vagyok, 3,5-essel támadom az enyémet:o)

MrsYarnart írta...

boldog születésnapot! nagyon szép lett a kendőd, viseld örömmel sokáig!

Melinda írta...

Köszönöm szépen!:x

Lányok, ez a bejegyzés nem jókívánságok bezsebelését szolgálja, a szülinapom egyáltalán nem érdekes most (amúgy sem, ráadásul több mint egy hónapja volt már), pusztán tényt közöltem ezen információval.:)

Gyöngyöm, én ennek inkább 4-sel mentem volna neki, de nem mertem, nehogy ne legyen elég végül a fonal. És a minta 3,75-öt kért. Hát így. Pedig szeretem a vékony tűket, tudod.;)

Melinda írta...

Druszám,ez a maga egyszerűségével gyönyörű!!:D

Melinda írta...

Köszönöm, Druszám!:x Magam is így vélem.;)

Zsu írta...

Nagyon jól néz ki! Gondolom, nem a szekrény dísze lesz... ;)

Melinda írta...

De nem ám!:) Köszönöm!:x

Ilona írta...

Micsoda tüzes kendő!

gabi írta...

Nagyon tetszik, nekem is a terveim között van! Nem lett vastag a lustakötéstől?

Melinda írta...

Köszönöm, Hölgyeim!:)

Gabi, nem lett túl vastag, de ez azért nem egy csipkekendő ám. Sokkal inkább télre való, látod, nyom vagy 20 dekát eleve.:)

Kriszti írta...

Nagyon szép lett a kendőd, ebből a csodás fonalból.

Épp a napokban nézegettem ezt a mintagyűjteményt a Ravelryn, de nem fogott meg ez a minta. Most viszont szíven talált...

bucilla írta...

Melikém, gyönyörű lett, ez alatt nem fog fázni a nyakad télen az tuti:)
Én most fejeztem be a te fonaladból az enyémet, és imádom a színét, bármennyire is azt gondoltad hogy nem, olyannyira, hogy még Nőci sem tudta megkaparintani.

Melinda írta...

Köszönöm és örülök, hogy új dimenziókat tártam fel előtted!;D

Bettikém, itt is nagyon köszönöm!:x
A fonalam sikerének pedig nagyon örülök, ha minimum annyira szereted, mint én ezt, akkor az nagyon simogatja a lelkemet!:)))

paribanu írta...

Hát, Ti aztán remek páros vagytok!
Nagyon szép együtt ez a két külön világ.

Namata írta...

Gyönyörű lett a kendőd !Szépek ezek a színek .:)

Irenka írta...

Már többször megcsodáltam, annyira tetszik!

Melinda írta...

Nagyon kedvesek vagytok, Lányok, köszönöm szépen!:x:)

GumiPók írta...

Nagyon tetszik, nagyon szép lett a kendőd. Nekem azért is izgalmas, mert most kötöm ennek a gyűjteménynek egy másik darabját, szintén Bucilla
által festett fonalból. :)

Melinda írta...

Köszönöm szépen, kedves GumiPók! Kíváncsian várom, a tiéd milyen lesz s melyiket kötöd egyáltalán. Nekem az összes nagyon tetszik, Betti fonalai pedig különlegessé teszik a viszonylag egyszerűbb mintákat.:)

Névtelen írta...

Nagyon tetszik a kendő, a színe is, mintája is nagyon szép!

Melinda írta...

Köszönöm szépen!